1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No boost

Discussion in 'Problems, Fixes, Tips...' started by chris1d, Nov 25, 2015.

  1. chris1d

    chris1d Copenworld Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2015
    Location:
    Lincolnshire, UK
    Car(s):
    Copen Turbo
    Hi all, I'm not sure if I've asked this already but with everything at home going on I've forgotten.

    I've got a 2003 copen which I was going to sell but due to lack of interest in keeping it. It had a new turbo in March when I bought it after I found the old one had failed. I took it back to the garage as I then had turbo (could hear it spooling) but not get up and go. Turned out to be a pipe had popped off. Anyway, I don't use the car much and the same thing happened again no power but turbo spooling.

    I've not used the car since as not had time to sort but I'm guessing it's a boost pipe that has worn or has popped off. Any ideas where to look as a diy fix? Photo guide would help if possible...or some clues. Really don't want to go and spend more money at a garage.

    Want to get it up and running properly as it seems a shame to let it just sit and do nothing.
     
  2. Liam Bradshaw

    Liam Bradshaw Copenworld Member

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Location:
    Runcorn, UK
    Car(s):
    Copen 659cc turbo
    Make up a solution of water and fairy liquid and spray it on all the boost pipes. Rev car. You'll see where the bubbles are and that's where your hole will be :)

    One of mine fell off the other day after I did an oil change and didn't tighten the clip back up. Was super easy to trace as the engine bay is tiny...plus I kinda knew exactly where it was anyway hah
     
data-ad-format="auto">

Share This Page